q & a

Hej! Ska åka som au pair till london i höst och har lite frågor..
Umgås du bara med svenskar och hur har du träffat dom?
Vart i london är du au pair?
Det bästa resp. Sämsta med att vara au pair i london?

- va roligt! jag umgås mest med svenskar ja, men när jag är ute träffar jag ofta bekanta som inte är ifrån sverige, det är på ett sätt skönt att ha svenskar runt omkring sig och jag har träffat dem via facebook, ute, gemensamma vänner osv. jag jobbar i fulham som ligger i zon två och det bästa måste ju vara att man har mycket fritid och det sämsta är att du inte alls har mycket rättigheter som aupair. lycka till när du väl åker iväg!

 

 

Hej! Jag funderar på att åka som Aupair till London, dels för att jag älskar London i sig själv och varit så sugen på att flytta dit nu ett tag. Så kom jag in på din härliga blogg :) Tänkte höra hur gick du till väga? Skrev du personligt brev till din familj eller hade någon slags intervju? Åh är lite nervös om man skulle få en "mindre bra" familj o så.. Vad tycker du man ska tänka på och kanske förbereda sig på något vis? Du verkar trivs som fisken i vatten i London!! Blir så sugen själv :) Soliga kramar!!

- säger bara en sak, åk!! du kommer inte ångra dig. jag sökte via en sida som heter http://www.aupair-world.co.uk och där fick jag skriva information om mig själv och skriva ett personligt brev om mig samt ett dear family brev så alltså åkte jag privat. efter jag kom i kontakt med min familj så hade vi intervjuer över skype. jag åkte väldigt snabbt efter att vi hade bestämt de men jag var mentalt förberedd på att jag verkligen ville åka vilket gjorde det mycket lättare och med rätt inställning och känslan av att det är det du verkligen vill så är det de bästa sättet du kan förbereda dig på, redan nu verkar du ju vara väldigt sugen på de så det kommer nog inte vara några som helst problem. det du bör tänka på när du väljer familj är dock att alltid lita på magkänslan, välj inte för att de bor där du helst vill bo utan gå på magkänslan, den sviker dig aldrig. hoppas det går bra för dig om du bestämmer dig för att komma hit! kram :)

 

 

det är så kul att läsa om ditt liv i london och själv så älskar jag london men jag vet inte om jag vågar flytta, kan du inte ge lite tips om man är rädd för att flytta ensam. ska bli spännande att se vad du har för planer nu, lycka till! Kram lina :)

- jo absolut, det jag kände var att någon gång kommer man att stå på helt egna ben och jag har inga problem alls med att vara självständig och klippa navelsträngen måste man ju göra någon gång. men se det såhär, antingen så flyttar du eller så ser du alla andra flytta. det är det inte många som stannar kvar i städerna de växte upp i, folk börjar plugga i andra städer, flyttar utomlands, reser iväg. mitt bästa tips är att underhåll dig med så mycket som möjligt när du väl är på plats, det underlättar och du fokuserar på annat för de första veckorna är alltid de som är svårast. jag tycker inte alls du ska vara rädd för att flytta iväg ensam, det kommer att gå bra!

 

 

hittade din blogg idag och nu när jag kollat igenom dina arkiv måste jag säga att vilket liv du har i london. hur länge har du bott där och vad gör du där? jag ska flytta utomlands i sommar men inte till london men jag hoppas att det kommer gå lika bra för mig!

- åh va kul att du är ny läsare, hoppas du kommer fortsätta läsa. ja jag ska absolut inte klaga på livet här men precis som allt annat så har det sina för och nack delar :) jag är aupair och har varit det sen juli 2013. hoppas att det kommer gå bra och det tror jag absolut att det kommer. kram

 

 

bästa shopping butikerna i london?

- mango, zara, bersha, primark, new look, jane norman, miss selfridges, forever 21, harrods, selfridges. det finns så himla mycket bra shopping här men där har du mina favoriter!

 

jag har fått så mycket frågor om mitt aupair jobb, flytta till london vilket är jätte roligt att ni frågar och jag hjälper gärna till med att svara men jag väljer bara att svara på några frågor då de har varit ungefär samma frågot. jag hoppas att ni får svar på de ni undrar annars kan ni mejla mig: fstralberg@hotmail.se. tack för alla frågor men mitt tips till er är att våga kasta er ut för i stort sett alla kommentarer som jag har fått har handlat om att ni är osäkra på att flytta ensamma men testa och ge allt ni har funkar det inte så är det bara en flygresa hem, värre än så är det ju faktiskt inte. tro på er själva, kram!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0