Q & A / mitt namn

Hej Fanny! Jag är intresserad av att flytta till London och möjligtvis jobba som au pair. Det som stoppar mig är dock mitt (och ditt ;)) namn, det är ju inte ett internationellt gångbart namn så att säga. Kallar du dig för Fanny eller något annat? Accepterar britterna det utan vidare eller blir du förlöjligad på något sätt? Tack på förhand!
 
Hej! Jag undrar om och vad du har fått för reaktioner på ditt namn? Jag heter också Fanny och när jag var i USA och träffade på amerikanare och britter så fick jag många reaktioner eftersom det betyder rumpa i USA och snippa i UK... Jag blev så trött på reaktionerna så jag sa ett tag att jag hette något annat när man var ute och folk var fulla tex. Men nu skiter jag i det och är stolt över mitt namn. Vore intressant att höra hur du upplevt det? Bra blogg också! Kram Fanny
 
 - hej på er tjejer, va kul att denna fråga ställs! det stämmer, fanny är inte ett namn som är vanligt här i london då det har en helt annan betydelse vilket jag inte hade en aning om innan jag flyttade hit, det var första veckan som min värd familjen sa att jag kanske skulle tänka över att kalla mig något annat men jag försod ingenting tills de förklarade hur de låg till och betydelsen för mitt namn här, men det slog aldrig mig att jag ville kalla mig något annat. jag har fått reaktioner på mitt namn i vissa sammanhang, oftast av folk jag möter ute på gatan, klubbar osv så får jag ofta reaktionen tillbaka: are you serious, oh my gud haha! jag får oftast också säga mitt namn tre gånger innan de faktiskt förstår att jag inte skämtar längre, dock är det alltid lika spännande att se deras reaktion när de väl inser att jag heter fanny och när jag förklarat att de är ett svenskt namn är de inga problem alls! det är dock inget som berör mig, det tar några sekunder att förklara men det gör inte mig någonting :) är du intresserad av att flytta hit så tycker jag absolut du ska göra det, du kommer inte ångra dig kan jag lova. london har något för allt och alla. ta hand om er, kram!

Kommentarer
Postat av: Petra

Hej! Först & främst vill jag säga att du har en fin blogg, som är kul & läsa :-) . Ska innan detta året tar slut ta steget ut i världen, också London för min del, jobba som aupair :-) Tänkte fråga hur lärde du känna folk där? Kände du någon sen innan :-) kram!

2013-10-11 @ 18:51:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0