värnamo - jönköping

jag bor i värnamo och börjar gymnasiet nästa höst, och funderar starkt på att börja på jensen i jkpg. men jag måste fråga, vad finns det för för- och nackdelar med att pendla vmo-jkpg varje dag? :)

- nackdelarna är att det tar väldigt mycket på en att gå upp vid fem och komma hem vid sju en del kvällar, man har inte mycket ork och tid över till annat men är det verkligen du vill satsa på så ska inget stoppa dig. en annan nackdel är att man kan inte ta sig hem när man vill för man har tåg att passa.

- fördelarna när man åker dom tidiga bussarna/tågen kan man sova så man får mycket sömn även att man går upp tidigt. tågresorna går fort, oftast tar dom lite mer än en timma men de känns inte som det, man kan plugga på tåget dit och hem så slipper man de när man är hemma. Tågresorna är väldigt avkopplande, enda stunden på dagen man riktigt kopplar av. Ett tips är att åka med någon, åker man tillsammans med någon går resan mycket fortare. Det finns många fördelar, men här är några. Och den bästa fördelen är väll att enligt mig är utbildningar på samtliga skolor i jönköping bättre än värnamos skolor så jag tycker absolut du ska välja jensen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0